Kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakversterkers zijn de bekendste E-nummers. Maar emulgatoren behoren hier ook toe. Spraakmakend Onderzoek, gepubliceerd in Nature, zet de emulgatoren stevig in de wind.
Kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakversterkers zijn de bekendste E-nummers. Maar emulgatoren behoren hier ook toe. Spraakmakend Onderzoek, gepubliceerd in Nature, zet de emulgatoren stevig in de wind.
Suppletie met macro- en micronutriënten kan de kosten van de gezondheidszorg verlagen. Dit werd in diverse studies aangetoond. Ook Nederlands onderzoek laat dit zien.
Erfelijke aanleg, insulinegevoeligheid en het microbioom spelen een rol bij individuele verschillen in de prostprandiale glycemische respons. Onderzoekers hebben een algoritme ontwikkeld waarmee het bloedglucose beter gereguleerd kan worden.
Overgevoelig voor melk van zwart-witte koeien, maar niet voor die van bruine? Het zijn de nieuwste inzichten waar het gaat om zuivelovergevoeligheid. Australië en Engeland zijn ons voor.